"Da jeg var lille boede jeg ved Ørstedsparken og der er vildt mange statuer. Og dengang tænkte jeg meget over hvad de betød. Der var blandt andet en af hende der startede min skole. Nu tænker jeg ikke så meget over dem - men jeg burde gå mere på opdagelse og kende historierne bag dem. For de giver jo følelsen af at være en del af en større historie"
 "Dengang hvor man lavede denne slags statuer var tiderne bare lidt federe. Det er jo et håndværk der er gået tabt, der er jo ingen rige mennesker der får lavet sådanne mere. Lige som de gamle marmor statuer, det burde man blive ved med! En løve og en løvinde - et tidsløst motiv som fanger noget dyrisk sejt natur. Den er virkelig sej!" 
 "Hver statue har sin bestemte stemning. I Køge, hvor jeg kommer fra, danser vi altid om en statue inde på torvet når vi bliver studenter. Statuerne er gode for børnene - det er jo kulturarv. Der kommer nok ikke en statue af mig, men tænk hvis der kommer en af Trump - Saddam Hussein havde en og den blev væltet"
 "Jeg tænker altid på hvordan de agerer; fx ældre statuer er akavede hvor proportioner sjældent passer til virkeligheden. De giver en historie hvis man går forbi den og hvis den er spændende så tænker jeg over hvem det er og hvorfor han står der"
 "Statuer er fede små åndehuller. De repræsenterer en anden tid. De bryder virkelig med den almindelige arkitektur og de naturlige linjer i byen - de gør det sidste i en by"
 "Jeg synes at statuer er utrolige vigtige monumenter, som hver repræsenterer en historisk begivenhed, som vi i nutiden bør huske har fundet sted. Disse mænd/kvinder/begivenheder har været med til at forme nutidens samfund, på hver sin måde. Jeg har altid godt kunne lide en statue ved volden, som ærer de faldne piloter under 2. verdenskrig. Jeg husker altid at stoppe op for at kigge på statuen som lille og tænke hvor mange historier den repræsenterer"
prev / next